Kiikaritähtäimen Valinta
Kiikaritähtäimen Huolto
Kiikaritähtäimen Asentaminen

Kategoria: Riistakamerat

Riistakamera Liittymä

Riistakamera Liittymä

Riistakamera liittymä mahdollistaa kameran kuvien lähettämisen automaattisesti, kamerasta riippuen esimerkiksi sähköpostilla tai multimediaviestinä.

Riistakameroita on karkeasti sanottuna kahta erilaista mallia. Lähettävä riistakamera ja tallentava riistakamera. Molemmat kamerat tallentavat kuvat ja videot erikseen ostettavalle muistikortille, mutta vain lähettävät kamerat nimensä mukaisesti lähettävät ne sähköpostilla tai multimediaviestinä asiakkaalle.

Yleisesti kannattaa lähetystapana käyttää sähköpostia multimediaviestien sijaan. Multimediaviesteillä kun saa itselleen äkkiä melkoisen liittymälaskun kasattua. Sähköpostien lähettäminen puolestaan sisältyy liittymän datapakettiin, joten niistä ei tule ylimääräistä laskua.

Riistakameran lähetysasetuksien asettamisesta, olemmekin kirjoittaneet jo taannoin.

Riistakameran muistikorttia hankittaessa kannattaa ostaa normaalis SD-kortti, yleensä 32GB kokoinen kortti riittää hyvin. MicroSD -kortin käyttö erillisen adapterin avulla on mahdollista, mutta niissä on välillä havaittu pientä luotettavuusongelmaa.

Riistakamera Liittymä Valinta

Suomessa kaikki operaattorit ovat luotettavia ja verkot vakaita. Hinnatkin ovat kovasta kilpailusta johtuen yleensä lähes identtiset, joten suurimmaksi valintakriteeriksi jää usein henkilökohtainen mieltymys tiettyyn operaattoriin. Tai sitten ihan vain se operaattori kenellä on kovin kampanja juuri sillä hetkellä.

Jos kameraa on viemässä pimeimpään aarniometsään ja toki muutenkiin kannattaa käydä esimerkiksi oman kännykän kanssa kävelemässä niillä seuduilla, johon kameran suunnittelee asentavansa. Jos kännykässä on hyvin kuuluvuutta, toimii myös kameran liittymä mukavasti. Joitakin satunnaisia operaattorikohtaisia katvealueitia nimittäin kuitenkini on olemassa.

Edge / 3G / 4G / 5G ja mitä näitä nyt on

Normaalit riistakameran ottamat kuvat ovat kokoluokkaa 200-300kt, eli aika pieniä. Tällaiset kuvat onnistuu lähettää muutaman euron kuukaudesssa kustantavalla Egde -liittymälläkin.

Jos kuitenkin halutaan lähettää myös videota ja kuviakin mahdollisimman paljon ja useasti, kannattaa ottaa 3G/4G riistakamera liittymä. Sen nopeus riittää videoidenkin sekä isompien kuvamäärien nopeaan lähettämiseen.

Bonuksena 3G/4G -liittymällä saat pidemmän akunkeston kameralle. Mitä nopeammin kamera lähettää kuvat, sitä vähemmän se tarvitsee virta ja sitä pidempään sen akut kestävät.

Tutustu Sissoksen Riistakamera -valikoimaan!

Riistakamerat Tallentavat Eläinten Liikkeet

Riistakamerat Tallentavat Eläinten Liikkeet

Riistakamerat ovat nostaneet suosiotaan sekä metsästäjien, että esimerkiksi vapaa-ajan asuntojen omistajien keskuudessa. Riistakamera sopii siis sekä eläinten, että ihmisten seurantaan. Riistakamerat ovat huomattavasti tavallisia turvakameroita huomaamattomampia.

Uudemmat kamerat voidaan asettaa lähettämään lähettämään kameran ottamat kuvat sähköpostiin tai multimediaviestinä matkapuhelimeen. Tämä toiminto tarvitsee ns. “lähettävän riistakameran”, sekä riistakameran lisäksi data-liittymän riistakameralle.

Lähetysmahdollisuutta ei kaikissa kameroissa ole, mutta kaikki kamerat pystyvät tallentamaan kuvia muistikortille. Muistikortit on yleensä ostettava erikseen.

Data-liittymä on kuten mikä tahansa matkapuhelinliittymä ja niitä on saatavilla kotimaisilta teleoperaattoreilta. Erotuksena tavalliseen liittymään on se, että data-liittymät tehdään yleensä pelkälle data-liikenteelle kiinteällä kuukausimaksulla.

Riistakamerat Kuvaavat Päivin ja Öin

Riistakamerat kuvaavat päivin ja öin Riistakamerat kuvaavat päivin ja öin
Riistakamerat omaavat nykyään joko infrapuna tai inframusta salaman. Infrapuna/-musta salamat ovat sekä ihmisen, että eläimen silmälle näkymättömiä. Eläimet tai ihmiset eivät siis pelästy, kun niitä/heitä kuvataan. Etenkin hirvistä saa usein hyviä kuvia, sillä ne voivat kuulla kameran sulkimen äänen ja tulla hyvinkin lähelle töllistelemään kummaa metsään ilmestynyttä laitetta.

Riistakameroita käytetäänkin paljon paitsi eläinten seurantaan vaikkapa ruokintapaikoilla, myös esimerkiksi hallejen, varastojen, loma-asuntojen ja muiden kiinteistöiden seurantaan. Tätä edesauttaa myös se, että riistakamerat ovat tavallisia valvontakameroita huomaamattomampia ja halvepia asentaa. Lisäksi niissä on oletuksena hyvä iskunkestävyys ja halutessaan niille voi ostaa lisäksi turvakoteloita.

Riistakamerat toimivat usein joko virtalähteellä tai akulla / paristoilla. Näin ollen asentamiseen ei tarvitse kaapelointia tai virtapistokkeen läheisyyttä. Riistakamerat on helppo asentaa esimerkiksi seinäkiinnikkeellä tai puukiinnikkeellä. Vaihtoehtoisesti riistakameran voi sitoa puuhun esimerkiksi kuormaliinalla, nippusiteillä tai narulla.

Huomioithan, että kiinteistöjä ja muuta irtainta valvottaessa on siitä ilmoitettava “Tallentava kameravalvonta” -kyltein. Metsässä kuvatessa pitää olla maanomistajan lupa kuvaamiseen, kyltein siitä ei kuitenkaan tarvitse ilmoittaa.

Riistakameran Asennus

Kameraa asennettaessa on hyvä ottaa huomioon muutamia asioita. Kaikkein tärkeimpänä on auringon sijainti kameraan nähden. Mikäli aurinko paistaa suoraan kameran linssiin eläinten parhaimpana vierailuaikana, ei kuvista tule ylivalottumisen vuoksi kovinkaan hyviä. Paras mahdollinen tilanne on, jos auringon valo tulee kameran takaa, valaisten kohteen, mutta häiritsemättä kameran toimintaa.

Lisäksi kannattaa huomioida, että liiketunnistimen avulla operoiva kamera ottaa helposti ns. “hutikuvia” myös kameran edessä heiluvasta puustosta ja oksista. Ylimääräiset hutikuvat täyttävät kameran muistikorttia turhaan ja lisäksi hidastavat kuvien läpikäyntiä. Hutikuvista tuskin koskaan pääsee aivan täysin eroon, mutta niitä kannattaa mahdollisuuksien mukaan vähentää.

Burrel Riistakamerat

Burrel riistakamerat ovat Suomessa kaikkein suosituimpia. Ne on suunniteltu kestämään Suomen kaikki neljä vuodenaikaa ulkosalla aina heinäkuun paahteesta syksyn räntäsateiden kautta tammikuun pakkasiin.

Burrel riistakamerat eivät ole markkinoiden halvimpia, mutta ne ovat laadukkaita ja tarvittaessa myös takuuasiat hoituvat nopeasti.

Yksi suuri ero halvempien ja kalliimpien kameroiden välillä on kuvien laatu ja erityisesti suljinaika. Mikäli kameran suljinaika on hidas, se ei ehdi ottaa tarkkaa kuvaa nopeasti liikkuvasta kohteesta, kuten esimerkiksi kevät talven hangilla kirmaavista rusakoista.

Lähettävän Riistakameran GSM-asetukset

Kuten ylempää jo varmasti luitkin, lähettävät riistakamerat tarvitsevat data-liittymän, jotta kuvien lähetys onnistuu. Alta löydät kotimaisten teleoperaattorien sekä Gmail-sähköpostin asennusohjeet.

Useat kamerat tukevat myös kuvien lähettämistä kotimaiseen Seneram -palveluun, josta voit katsoa kuvia tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella missä vain haluat.

DNA

APN: internet
SMTP server: smtp.dnainternet.net
SMTP port: 25
SMTP account: abcd
SMTP password: abcd

Saunalahti

APN: internet TAI internet.saunalahti, mikäli SIM-kortin numero ei ala numeroilla 13- tai 14
SMTP server: posti.saunalahti.fi
SMTP port: 25
SMTP account: abcd
SMTP password: abcd

Telia

Huom! Käyttäessäsi riistakamerassa Soneran liittymää, tarvitset siihen Open Gate-lisäpalvelun.

APN: opengate
SMTP server: mail.inet.fi
SMT port: 25
SMTP account: abcd
SMTP password: abcd

Gmail-lähetys (vain SSL-suojausta tukevat kamerat)

SMTP server: smtp.gmail.com
SMTP Port: 465
SSL login: [Valitse ruksilla]
Email: [gmail-sähköpostiosoitteesi]
Account: [gmail-sähköpostiosoitteesi]
Password: [gmail-salasanasi]

Tutustu Sissoksen Riistakamera -valikoimaan!

Liity Sissoksen Jahtiporukkaan

Lisää hyödyllistä tietoa ja tarjouksia kätevästi sähköpostiisi.